Újragondolt jövő – CO2-semleges bélyegzőgyártás!

A COLOP új környezetvédelmi normái – 2022. évtől kezdődően szinte a teljes bélyegző paletta gyártása CO2-semleges

CO2-semlegesség – nem új téma a COLOP számára

greenline

2008-ban már új mércét állítottunk fel a környezetbarát termékek terén. A Green Line termékcsalád bevezetésével létrehoztuk az első CO2 semleges COLOP bélyegsorozatot.

Az évek során a Green Line igazi bestseller (toplistás termék) lett. Folyamatosan bővítettük a termékpalettát, valamint alkalmaztuk és finomítottuk a technológiánkat és módszereinket az ökológiai szemléletű termelés irányába.

printer colop 3

Többek között ennek köszönhető, hogy a COLOP egyértelműen úttörő szerepet tölt be a bélyegek, sőt az irodaszer iparág területén is.

A jelenlegi Printer sorozat 2014-es bevezetésével egy újabb termékcsaládot tettünk CO2-semlegessé azáltal, hogy először fektettünk be a GOLD STANDARD tanúsítványba (WWF).

Mivel a CO2-lábnyom megszűntetése, csökkentése pozitívan járul hozzá a környezet védelméhez, úgy döntöttünk, hogy 2022.01.01-től jelentősen bővítjük a CO2-semleges termékpalettát.
De mit is jelent ez?
Számokban kifejezve ez annyit jelent, hogy 2022. január 1-től a COLOP bélyegek több mint 90%-a CO2-semleges.

Mit jelent a CO2-semlegesség?

A CO2-semlegesség egyre nagyobb divatszóvá vált a nemzetközi médiában és hazánkban is. De mit is jelent valójában? CO2-kibocsátás a termékek gyártása során keletkezik. A COLOP kiterjedt intézkedésekkel évek óta jelentősen csökkenti a CO2-kibocsátást, kezdve a termékfejlesztéssel, az alapanyagok beszerzésével és nem utolsósorban a gyártás során végrehajtott intézkedésekkel. Az elkerülhetetlen CO2-kibocsátást a CO2-tanúsítványokba történő befektetések kompenzálják.
Minden folyamatban az elsődleges cél a negatív környezeti hatások lehető legnagyobb mértékű elkerülése:

ELKERÜLÉS
kutatással és fejlesztéssel
CSÖKKENTÉS
gyártási és ipari tervezéssel
FELHASZNÁLÁS
újrahasznosítással
ELUTASÍTÁS
selejtezéssel

Honnan ismerhetjük fel a CO2-semleges termékeket?

Minden bélyegzős termék, amelyet Welsben (Ausztria) és Borovanyban (Csehország) gyártunk, CO2-semleges a „Cradle to Gate” rendszer (bölcsőtől a kapuig) keretében.
Hogy ez a felhasználó, vásárló számára is egyértelmű legyen, minden CO2-semleges termék csomagolásán rajta van az új CO2-semleges logó.

printer csomagolas
karton c30
co2 logo

Milyen előnyökkel jár ez Nekünk, Önnek, mint vásárlónak?

  • maga a termelés erőforrásokat kímélő módon történik
  • folyamatos a kutatás, fejlesztés és alternatív anyagok felhasználása a termékeknél
  • meggyőződésből egyre inkább „zöld” termékeket kínálunk és keresünk a piacon

Termékek, melyek alkalmasak a jövőre!